Jump to content


Photo

Gearbox vibration


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Enzo

Enzo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 posts
  • Location:Kalgoorlie

Posted 01 August 2007 - 09:15 PM

Hi Guys,
          I had a vibration in my gearbox that was annoying. The gearstick would shake in 2nd under hard acceleration. Pulled the box and lucky that I hadn't pulled it apart before I found the problem to be the bronze spigot bush in the rear of the crank. The bush was disintergrating and the play was excessive. Replaced it with a new one from auto one for $10.00 and re fitted the box. Problem solved. It made me wonder how many other Zed cars are running around with a 35 year old spigot bush in place. Next time your motor is out have a look at its condition. Regards David.

#2 Toecutter

Toecutter

    The 2000+ club

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2,274 posts
  • Location:Kensington, Victoria

Posted 18 October 2007 - 12:26 PM

Yer I replaced mine recently when the L28 was installed, They also sell them new from NIssan at doble the price of $19.00. Something to look out for also if your doing an auto to manual conversion as the crank will not have the spigot when you pull the auto box off.

#3 JP240z

JP240z

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 posts
  • Location:Deer Park, Melbourne

Posted 19 October 2007 - 12:19 AM

First time I pulled my gearbox I realised it was missing the spiggot bush...
previous owners... they all have a lot of explaining to do.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users