Jump to content


Photo

Wrecking 280zx 1982 gold/bronze


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Glen

Glen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 494 posts
  • Location:Dromana

Posted 23 March 2008 - 07:20 AM

Hi guys, we went a picked her up, took off the wheels, motor and gearbox and now the rest of the car has to go. All the electrics work as we tested them. An offer can be made on the whole car or you can buy bits and pieces if you wish. There was a lot of rust in her aswell but there is still plenty of goodies left on this car aswell.

here is the link off the add it has a picture http://www.viczcar.c...pic,2146.0.html

call mik on 0412532038

cheers
glen

#2 Lurch ™

Lurch ™

    Curator of the 'Gavin Collection'

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,602 posts
  • Location:Victoria
  • Tagline:In my Den of Rust & Sin

Posted 23 March 2008 - 08:53 AM

Sorry mate, who has this car?

#3 Glen

Glen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 494 posts
  • Location:Dromana

Posted 23 March 2008 - 08:57 AM

my friend mik, he doesnt have the internet so im helping him out. You will meet him on the phillip island drive. I left his number so he can do all the dealings :) He took the wheels and gearbox and i got the ceased motor. The rest has to go so if your after something ring up and make an offer. The car is in S.E. suburbs

#4 Lurch ™

Lurch ™

    Curator of the 'Gavin Collection'

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,602 posts
  • Location:Victoria
  • Tagline:In my Den of Rust & Sin

Posted 23 March 2008 - 09:10 AM

Thanks for the clarification  ;)

#5 Glen

Glen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 494 posts
  • Location:Dromana

Posted 30 March 2008 - 08:46 AM

this is a great opportunity for some one that wants to go EFI, every will be sold from the injectors to the ecu, loom, fuel rail, everything you need. make an offer :) you cant have the elec dizzy or coil though. thats going on my car :)

#6 modular9

modular9

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 529 posts
  • Website:http://www.modular9.com
  • Location:Brisbane Queensland

Posted 30 March 2008 - 01:16 PM

moonstonebluez: if you are taking the dizzy and coil make sure that either your current tacho is -ve from the coil fed , or take his tacho and put it in the housing of the 260 if you are allowed. I know cos I have a 77 tach that doesnt work with the 280zx dizzy and coil. I either drive around with my multi-meter zip tied to the tacho surrounding  ;D or convert the tacho/Autometer. Anyway really important to make sure that your tacho is compatible and if you can take the 280's then do it.

#7 PZG302

PZG302

    The 1000+ club

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,751 posts
  • Location:Brisvegas or the Big Durian

Posted 30 March 2008 - 02:14 PM

The wiring mod to make sure your early tacho works with the electronic dizzy is not difficult. If you search around on the forums the wiring diagram is pretty easy to find. I don't have it here at home and I won't be in the office for a week so, so can't help at the moment.

#8 modular9

modular9

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 529 posts
  • Website:http://www.modular9.com
  • Location:Brisbane Queensland

Posted 31 March 2008 - 09:03 AM

PZG302 : Yeh i have 4 wiring diagrams from
1. atlanticzca
2. Datsunzgarage
3. hybridz.org
and zhome.com

As well as a sparky friend. Got the pulse going up to the tacho connector under the dash  ( measured with multimeter and it works ) but the tacho just doesnt. Got it working with a ballast resistor + gt 40r oil filled coil. but not with the ceramic one - ballast resistor.

Dont want to thread-hijack sooooo moonstonebluz : get the TACHO SON !

#9 Glen

Glen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 494 posts
  • Location:Dromana

Posted 31 March 2008 - 02:55 PM

ok thanks for the heads up. My fuel gauge has gone all funny, started reading opposite to what is in the tank. more fun.

#10 dalee

dalee

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Ballarat
  • Tagline:The Z Shed

Posted 31 March 2008 - 03:52 PM

i got my tacho working again after I reversed the leads on the coil ???




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users