Jump to content


Photo

Need this hole in firewall identified!!


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 CroS13

CroS13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • Location:Sydney
  • Tagline:throbbing member

Posted 12 April 2014 - 10:14 AM

Ive looked through all my old pictures, and i cant for the life of me find what the hole circled in the picture is for. any help?

Rudolf.

Posted Image

#2 YosemiteZed

YosemiteZed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Location:Mid North Coast,NSW
  • Tagline:Rust never Sleeps

Posted 12 April 2014 - 10:30 AM

looks like the speedo cable entry.

#3 PB260Z

PB260Z

    Peter (PB)

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,281 posts
  • Location:Northern Sydney
  • Tagline:Must stop buying new toys for the workshop.

Posted 12 April 2014 - 10:54 AM

FWIW, and that is probably nothing, my 280ZX doesn't have that hole in the firewall

#4 Six_Shooter

Six_Shooter

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Canada
  • Tagline:Canuckian

Posted 12 April 2014 - 10:55 AM

Isn't the speedo cable hole more to the left, more inline with the speedo?

#5 Lurch ™

Lurch ™

    Curator of the 'Gavin Collection'

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,660 posts
  • Location:Victoria
  • Tagline:In my Den of Rust & Sin

Posted 12 April 2014 - 11:25 AM

It's the hole where the Choke cables pass through.

Posted Image



#6 44014

44014

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 817 posts
  • Location:Brisbane
  • Tagline:Garage San Maru

Posted 12 April 2014 - 11:50 AM

DING DING ^ Hand the man a Cigar.

#7 CroS13

CroS13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • Location:Sydney
  • Tagline:throbbing member

Posted 12 April 2014 - 11:58 AM

Thanks Lurch! And yes speedo cable is over to the left, close to where the engine bay wire harness passes through the firewall

Rudolf.

#8 PB260Z

PB260Z

    Peter (PB)

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,281 posts
  • Location:Northern Sydney
  • Tagline:Must stop buying new toys for the workshop.

Posted 12 April 2014 - 12:38 PM

It's the hole where the Choke cables pass through.

And that explains why the ZX doesn't have it, EFI = No Choke.

Is there any question the rust master can't answer ?

#9 Riceburner

Riceburner

    The 2000+ club

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,261 posts
  • Location:Melbourne, Victoria

Posted 12 April 2014 - 12:44 PM

Isn't that on the wrong side for the choke?

My choke goes through that spot on the passenger side of the trans tunnel.

#10 Lurch ™

Lurch ™

    Curator of the 'Gavin Collection'

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,660 posts
  • Location:Victoria
  • Tagline:In my Den of Rust & Sin

Posted 12 April 2014 - 01:30 PM

The choke cables run through that hole (pictured) on a 2+2, G-Man :)

#11 Six_Shooter

Six_Shooter

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 736 posts
  • Location:Canada
  • Tagline:Canuckian

Posted 12 April 2014 - 01:45 PM

Isn't that on the wrong side for the choke?

My choke goes through that spot on the passenger side of the trans tunnel.


My choke cables went through the passenger side as well, but then again, my passenger side is your driver side. ;)

That is the choke cable hole. I keep forgetting about the choke, since I haven't had one for about 5 years... lol

#12 Scoota G

Scoota G

    The 2000+ club

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,213 posts
  • Location:Ballarat
  • Tagline:Mark

Posted 12 April 2014 - 03:52 PM

That's where my wiring for the Nitrous runs through.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users